Informatie
Cursussen
Musea
Contact
Site map
     
Home
Informatie
Cursusaanbod
Cursussen
Kunstgeschiedenis
Een ´Grand Tour' door Italië
De Renaissance ten noorden van de Alpen
De Werelden van Rembrandt en Rubens
Van Romantiek tot Realisme
Het Impressionisme
De kunst van de 20ste Eeuw deel I
De kunst van de 20ste Eeuw deel II

De kunst van de 20ste Eeuw deel III

Hedendaagse Kunst Verkend III
Cursussen
Kunstbeschouwing
Musea
Contact
Kunstenaars
Hedendaagse Kunst Verkend III
A Continuing Story
 

Het domein van de hedendaagse kunst is zeer dynamisch en complex. Het laat vele gezichten zien. Bij het kijken naar contemporaine kunst besluipt de beschouwer vaak een gevoel van kortsluiting.

“Ik ben er, het kunstwerk is er...... en nu?”

In deze cursus worden context en gereedschap aangereikt om de wereld van de hedendaagse kunst met meer invoelingsvermogen en inzicht te kunnen verkennen én waarderen. Je krijgt meer zicht op wat de huidige kunstwereld beweegt. Je gaat ook beter zien waar verbanden liggen en hoe ontwikkelingslijnen lopen. Kortom je bepaalt beter je eigen positie in dit complexe landschap.

DIT KEER BENADEREN WE DE HEDENDAAGSE KUNST VIA DRIE THEMAGEBIEDEN DIE DOOR VEEL CONTEMPORAINE KUNSTENAARS ONDERZOCHT WORDEN: HET PORTRET, HET LANDSCHAP EN HET MENSELIJK TEKORT.

Deze thema’s kennen een lange traditie in de kunst. In deze nieuwe cursus analyseren we hoe hedendaagse kunstenaars deze oude thema’s nieuw leven inblazen en zo reflecteren op onze huidige samenleving en het menselijk bestaan.

Bij de behandeling van de thema’s komen verschillende uitdrukkingsvormen van de kunst aan bod en uiteraard worden deze thema’s in hun historische context geplaatst.

Het Portret:
  Waarom willen mensen graag geportretteerd worden en waarom hebben kunstenaars al eeuwenlang de drang om portretten te maken? Hoe tonen hedendaagse kunstenaars via het portret opvattingen over identiteit en schoonheid?

We zoemen in op:
 
Thomas Struth   Zhang Xiaogang
Elizabeth Peyton   Hellen van Meene
Anton Corbijn   Boris Mikhailov
Stephan Vanfleteren